У НЕВЕСИЊУ ОБИЉЕЖЕН ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Поменом погинулим борцима, обиласком Спомен собе и полагањем цвијећа на Споменик слободе у Невесињу обиљежен Дан Републике Српске.
Парастос погинулим српским борцима у протеклом отаџбинском рату служио је свештеник Славко Лаловић. Представници Општине Невесиње и борачких организација положили су цвијеће на Споменик слободе на централном градском тргу.
Честитајући Дан Републике Српске начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да је важно сјећање на 9. јануар 1992. године када је одлуком Народне Скупштине РС уставно-правно и законодавно створена Република Српска.
− Мислим да су народ Српске и грађани Невесиња свјесни и утемељени у мишљењу да је Републике Српске избор нашег народа и да је треба чувати и његовати – рекао је Авдаловић.
Борац Војске РС и ратни инвалид Миро Грубачић честитао је свим Србима у Српској и ван ње Дан Републике који се са поносом слави већ 31 годину. Нагласио је да је историја Републике Српске писана срцем бораца учесника Отаџбинског рата који остали на линијама одбране.
Слободарско и устаничко Невесиње одиграло је велику улогу у стварању Републике Српске. Бранећи своја огњишта погинуло је 476 припадника Невесињске бригаде и 174 борца Друге лаке бригаде.

   

Translate »