ОДРЖАНА СКУПШТИНА ОПШТИНСКЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НЕВЕСИЊЕ

На сједници Скупштине Општинске борачке организације Невесиње једногласно је прихваћен извјештај о раду Организације у прошлој години и Програм рада за 2024. годину. Усвојена је и Одлука о оснивању Солидарног фонда Општинске борачке организације Невесиње. Разговарано је и о другим питањима од интереса за борачку популацију.
Подносећи Извјештај о раду у 2023. години предсједник БО Невесиње Синиша Шиповац рекао је да је у прошлој години утврђена коначна листа за стамбено збрињавање приоритетних категорија и да је у октобру почела исплата мјесечног борачког додатка за све демобилисане борце, наводећи да то право сада у Невесињу остварују 2.892 борца. Подсјетио је да је на евиденцији Завода за запошљавање 469 демобилисаних бораца, 52 дјеце погинулих бораца и 24 ратна-војна инвалида. Шиповац је нагласио да ће у фокусу интересовања борачке организације стално бити запошљавање ових категорија. Он је додао да је на име разних помоћи борачким категоријама у стању социјалне потребе и нарушеног здравља преко Општинске борачке организације исплаћено 13.000 КМ.
У Програму рада за текућу годину наглашено је да ће приоритет бити јачање улоге Борачке организације и борба за бољи статус бораца. Планиран је и обилазак породица погинулих бораца и обиљежавање значајних историјских датума, међу којима су 30. годишњица Друге митровданске битке и 150. годишњица од одлуке за подизање Невесињске пушке. Најављена је и изградња спомен обиљежја за погинуле борце Риља и Залома, као и помоћ оптуженима за наводне ратне злочине.
Скупштина је донијела и Одлуку о оснивању Солидарног фонда Општинске борачке организације. Корисници борачког додатка који то желе могу потписати изјаву о сагласности да се 2 КМ од мјесечног примања преусмјере за овај фонд који је намијењен за помоћ угроженим борачким категоријама из Невесиња.

   

Translate »