У НЕВЕСИЊУ ОБИЉЕЖЕН 30. РОЂЕНДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Поменом погинулим борцима и полагањем цвијећа на на спомен обиљежја данас је у Невесињу обиљежен Дан Републике Српске.
Делегације Општине Невесиње, Општинске борачке организације, Ратних ветерана Невесиња, Организацијe породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Организације старјешина војске Републике Српске и Удрежења „Насљеђе“ положиле су цвијеће код Споменика слободе на Градском тргу и на Централном спомен обиљежју бораца Херцеговине на Гвозду . Паљењем свијећа и поменом у Спомен соби одата је почаст свим погинулим борцима који су дали животе за Републику Српску. Парастос погинулим српским борцима у протеклом отаџбинском рату служио је свештеник Славко Лаловић.
Честитајући дан Републике Српске представници Општинске борачке организације су истакли да данас, када обиљежавамо три деценије од стварања Републике Српске, морамо да се сјетимо свих жртава и страдања за њен настанак. Нагласили су да посебно треба да поменемо борце који су дали животе за Српску.
„На нама је да њиховим породицама и потомцима обезбиједимо живот достојан човјека,а времена су таква да морамо да збијемо редове и да наставимо борбу“, додали су представници Општинске борачке организације.
Замјеник начелника општине Невесиње Богдан Ботић рекао је да је јака и економски стабилна Република Српска гарант опстанка свих Срба на овим просторима. Он се захвалио свима који су дали свој допринос у стварању Републике Српске.
Слободарско и устаничко Невесиње одиграло је велику улогу у стварању Републике Српске. Бранећи своја огњишта погинуло је 476 припадника Невесињске бригаде и 207 борца Друге лаке бригаде.

   

Translate »