Положени вијенци на Споменик погинулим борцима ВРС

Полагањем вијенаца на Споменик погинулим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија у Бањој Луци почело је обиљежавање 9. јануара – Дана Републике Српске.

Вијенце су положили предсједник Републике Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и министри у Влади Српске, српски представници у Парламентарној скупштини БиХ, делегације Вијећа Народа Републике Српске и Савеза општина и градова.

У име Борачке организације обиљежавању је присуствовао замјеник предсједника Предсједништва БОРС-а Душко Митрић који  је положио цвијеће на Споменик погинулим српским борцима.

На Споменик погинулим борцима  вијенце су положили и представници Министарства одбране у Савјету министара, Трећег пјешадијског Република Српска пука, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења жена жртава рата, те других организација проистеклих из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата.

Српски посланици прогласили су 9. јануара 1992. године Српску Републику БиХ, која ће касније бити именована као Република Српска.   

Translate »