У БИОГРАДУ ОДРЖАН ПОМЕН БОРЦИМА ПОГИНУЛИМ ЗА СЛОБОДУ

У Храму успења пресвете Богородице и код Споменика погинулим борцима отаџбинског рата у Биограду служен је помен свим погинулим из ове парохије, који су живот дали борећи се на бранику отаџбине.
Читањем молитве и паљењем свијећа вјерници, мјештани, представници Општинске борачке организације и републичке власти одали су почаст свим страдалим борцима из Биоградске парохије.
Свештеник Бранко Калаба је рекао да свако страдање и сјећање на страдање, јесте сјећање на Христову жртву и његово Васкрсење.
„Овај данашњи празник Светих мученика косовских, заправо су Српске задушнице, а то је у ствари помињање свих војника који су пострадали у ратовима од Косова до данашњих дана“, истакао је Калаба.
Он је додао да су погинули борци принијели највећу жртву јер су живот даровали за ближње и зато их се сјећамо и за њих молимо да им Бог опрости све њихове гријехе.
„По ријечима Христовим, нема веће љубави од те кад неко живот свој положи за ближњега“, рекао је Калаба.
Представници Општинске борачке организације, републичке власти и потомци погинулих војника положили су цвијеће на Споменик погинулим борцима отаџбинског рата.

   

Translate »