Састанак предсједника Савчића са предсједником Владе и ресорним министром

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министaр рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, одржали су 29. јуна радни састанак са предсједником Борачке организације Републике Српске Миломиром Савчићем, предсједником Скупштине Удружења пензионера Ратком Трифуновићем и вршиоцем дужности предсједника Удружења пензионера Слободаном Брдаром, на којем је разговарано о правима борачких категорије и пензионера у Републици Српској.

Након састанка Вишковић је рекао да приоритет Владе и њених институција и у наредном времену, остаје рад на унапређењу положаја и животног стандарда борачких категорија становништва и пензионера, те истакао да се све буџетске обавезе Републике Српске редовно и на вријеме извршавају.

Премијер Вишковић је истакао да је у 2021. години повећан износ инвалиднина, те додатно обезбијеђено око 20.000.000 КМ, који нису били планирани у буџету, за самозапошљавање и запошљавање, те здравствену заштиту борачких категорија грађана.

На састанку је заједнички указано на потребу убрзања процедура за одобравање једнократне помоћи за борце по расписаном јавном позиву Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, које се спроводе у локалним заједницама у Републици Српској.

– Разговарано је и о овогодишњем пројекту бањске рехабилитације који финансијски подржава Влада Републике Српске, као и о другим актуелним питањима у вези са статусом пензионера и борачких категорија грађана – саопштено је из Владе Српске.

Саговорници су истакли веома добру сарадњу између институција Републике Српске, Борачке организације Републике Српске и Удружења пензионера Републике Српске, када је ријеч о рјешавању питања пензионерске популације и борачких категорија грађана, те изразили увјерење да ће ова сарадња у наредном периоду бити даље унапређена.

Састанку је присуствовао и директор Фонда Пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске Младен Милић.   

Translate »