Генерал Савчић са предсједником Народне скупштине разговарао о положају и статусу бораца

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић разговарао је 30. јуна са предсједником  Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем и  предсједником Одбора за борачко-инвалидску заштиту Народне скупштине Маринком Драгишићем о положају и статусу припадника борачке популације, као и о процедурама за измјене закона који регулишу област борачких права.

Предсједник Чубриловић је истакао да Народна скупштина, Влада и друге институције и органи власти Републике Српске чине максималне напоре како би се побољшао статус припадника борачке популације који су најзаслужнији за очување Републике Српске.

У вези са најавама о могућностима расправе на сједници Народне скупштине, предсједник Чубриловић је рекао да ће у приједлог дневног реда скупштинског засиједања бити уврштен и приједлог за измјене закона који уређује питања борачке популације, уколико тај приједлог буде припремљен и достављен у складу са Пословником о раду Народне скупштине.

У току састанка је истакнуто да Борачка организација Републике Српске, као најбројније репрезентативно удружење, на адекватан начин заступа борачку популацију и активно учествује у изради свих закона који имају за циљ побољшање статуса бораца.     

Translate »