Руководство БОРС-а посјетило борачке организације сарајевско-романијске регије

ПОТРЕБНА СУ КОНКРЕТНА РЈЕШЕЊА

Solokac, polaganje vijenaca na Centralno spomen obiljezje

Делегација Борачке организације Републике Српске предвођена предсједником БОРС-а Миломиром Савчићем и предсједником Предсједништва  БОРС-а Душком Милетићем одржала је 22. jануара у Сокоцу радни састанак са руководством борачких организација сарајевско-романијске регије.

Тема састанка била је актуелна ситуација у области борачко-инвалидске заштите и сагледавање проблема са којима се данас суочавају борци сарајевско-романијске регије, како би се у будућности пронашли путеви и начини за њихово рјешавање.

Предсједник Савчић је након завршетка састанка изјавио да забрињава чињеница да је велики број бораца из Републике Српске осумњичен и осуђен за ратне злочине, те да би пресуде које ће услиједити, ако остане оваква ситуација, могле оставити штетне послиједице по Републику Српску. Такође је додао да је у Републици Српској изражен проблем незапосленoсти демобилисаних бораца и истакао да се проблеми у вези са борачком популацијом нагомилавају и да се њиховом рјешавању мора приступити плански и крајње одговорно, али да је потребно
изнијети конкретне приједлоге, јер демагошка подршка не би дала конкретне резултате.

Сличног мишљења као генерал Савчић био је и предсједник Одбора борачких организација сарајевско-романијске регије Жељко Лалић који је рекао да морају извршити измјене и допуне
раније усвојених закона, као што је Закон о раду, како би се ефикасније уредио проблем запошљавања борачких категорија.  Лалић је такође истaкао да се не поштују одредбе овог закона које кажу да предност при запошљавању требају имати чланови породица погинулих бораца и ратни војни инвалиди, јер нема казнених одредби за прекршиоце овог члана закона.

У склопу своје посјете Сокоцу делегација Борачке организације положила је вијенац на Централно спомен обиљежје у Сокоцу на којем су уписана имена 1.200 страдалих бораца ове регије у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

   

Translate »