Састанак бораца регије Стара Херцеговина са руководством БОРС-а

Састанак бораца регије Стара Херцеговина са руководством БОРС-а

НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ НЕЗАПОСЛЕНОСТ

 

delegacija BORS-a polaze vijenac na Spomenik poginulim borcima u FociРегионални одбор Борачких организација Старе Херцеговине одржао је 23.јануара у Фочи састанак на којем је усвојио захтјеве за побољшање стандарда демобилисаних бораца којеће посредством руководства Борачке организације РС прослиједити Влади Републике Срспке.

Састанку су присуствовали делегати из шест општина Старе Херцеговине као и предсједник БОРС-а Миломир Савчић и предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић.

Након састанка, предсједник Предсједништва Милетић је рекао да су у свим општинама и регијама Српксе слични проблеми као у регији Стара Херцеговина, те је додао да се руководство БОРС-а активно бори за побољшање статуса Борачке организације, као и популације коју она представља.

Предсједник борачких организација регије Стара Херцеговина Милош Лазовић изјавио је да се њихови захтјеви односе прије свега на запошљавање бораца и поштовање закона који борцима и њиховим породицама дају предност при запошљавању.

  • У нашој регији је 5000 незапослених бораца и то је питање свих питања. Закони који дају предност члановима борачких породица декларативни су и не проводе се – казао је Лазовић.

Лазовић је додао и да Закон о раду и Закон о пензијско-инвалидском осигурању нису усаглашени, али да кад је у питању борачки стаж, ни у једном случају се не уплаћују средства за тај стаж због чега ће Борачка организација инсистирати на рјешавању овог проблема.

  • Ми имамо два приједлога, да то буде просјечна плата у Републици Српској или просјечна плата борца у његовом радном стажу – рекао је Лазовић.

Након састанка делегација Борачке организације положила је вијенац и запалила свијеће на Централном споменику погинулим борцима Фоче.

   

Translate »