Предсједник Савчић: Одлука Тужилаштва БиХ – чисто политикантство

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић изјавио је 09. априла медијима у Републици Српској, да сматра потпуно неприхватљивом, правно неоснованом, нелогичном, те чисто политикантском одлуку Тужилаштва БиХ да формира предмет поводом обиљежавања Дана руских добровољаца у Вишеграду.

Предсједник Савчић упитао је да ли је Тужилаштво БиХ формирало предмет против муџахедина и свих оних који су рођени ван БиХ, а учествовали су у рату на страни муслиманске армаде, починивши стравичне злочине над Србима на Озрену гдје су им одсјечене главе, што је први такав злочин на територији Европе након Другог свјетског рата.

– Да је Тужилаштво БиХ формирало предмет за некакав злочин руских добровољаца, па да човјек то и разумије –  рекао је предсједник Савчић и додао да се Дан руских добровољаца, који се у Вишеграду обиљежава 12. априла, налази у календару значајних историјских догађаја Републике Српске.

Савчић је истакао да је овај датум дан сјећања на руске пријатеље који су у најтежим тренуцима у новијој српској историји дошли да помогну српском народу.

– На тај дан ми се сјећамо погинулих руских добровољаца у бици за одбрану Вишеграда – појаснио је Савчић.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је формирало предмет поводом најаве обиљежавања Дана руских добровољаца у Вишеграду планиране за 12. април ове године.   

Translate »