Предсједник Савчић у радној посјети Борачкој организацији Србац

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић посјетио је 01. априла општину Србац и при томе разговарао са руководством општине Србац и Борачке организације општине Србац.

На почетку посјете одржан је састанак у згради општине Србац гдје је констатована  добра и коректна сарадња између општине Србац и Борачке организације, а начелник општине Млађан Драгосављевић истакао је пуну подршку локалне управе у раду и активностима Борачке организације.

Након тога, предсједник БОРС Миломир Савчић је посјетио Спомен собу у Српцу гдје је у присуству руководства Борачке организације одао почаст погинулим борцима Војске Републике Српске. Савчић је истакао да је општина Србац ријетка општина гдје је завршена изградња како Централног Спомен обиљежја, Спомен собе и скоро свих Спомен обиљежја погинулим борцима по мјесним заједницама што је гаранција и залог да се погинули јунаци никад не забораве.

У просторијама БО општине Србац одржан је састанак предсједника БОРС са руководством БО општине Србац.

Кроз разговор са руководством Борачке организације општине Србац предсједник Савчић је информисао присутне о активностима и раду БОРС са циљем побољшавања материјалног положаја борачких категорија.

Предсједник БОРС је између осталог нагласио да се за Акциони план запошљавања и самозапошљавања Владе Републике Српске пријавило више од 1400 лица, да је ресорно министарство за овај програм предвидјело три милиона КМ, али да се испоставило да је за ове намјене потребaн већи износ, односно 14 милиона КМ, због чега ће Влада измјенити Акциони план и обезбједити додатна средства за сва пријављена лица.

Са Владом Републике Српске и ресорним министарством ради се на обезбјеђењу  средстава за помоћ угроженим незапосленим борцима млађим од 60 година, а континуирано се ради на пружању помоћи лицима осумњиченим за наводне ратне злочине.

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан информисао је предсједника БОРС о стању у Борачкој организацији и њеном раду, као и о раду Фонда солидарности који дјелује у саставу Борачке организације општине Србац. Плотан и чланови руководства БО су изложили детаљан програм рада Фонда солидарности у текућој години те су том приликом најавили да ће се БО општине Србац обратити БОРС са захтјевом за помоћ у раду и активностима БО и Фонда солидарности.

Предсједник Савчић је изразио пуну подршку раду Борачке организације Србац, њеном организованошћу и активностима, те додао да ће Борачка организација Републике Српске, у складу са својим могућностима пружити подршку раду Фонда солидарности.

На крају састанка предсједник БО општине Србац Горан Плотан изразио је задовољство посјетом и резултатима посјете предсједника БОРС Миломира Савчића :

“ Задовољни смо посјетом предсједника БОРС Миломира Савчића који је својим планом обиласка одабрао да посјети и нашу БО како би се на лицу мјеста увјерио у стање у организацији те са активностима које проводимо. Изражавамо задовољство и резултатима ове посјете јер смо добили и чврсто обећање да ће БОРС пружити помоћ БО и Фонду солидарности на рјешавању стамбене проблематике наших најугроженијих чланова“- рекао је Плотан.   

Translate »