Предсједник Савчић честитао Митровдан свим општинским и градским борачким организацијама

Поштовани саборци,

У име Борачке оранизације Републике Српске и у своје име, честитам Вам крсну славу Светог великомученика Димитрија – Митровдан!

Овогодишњи Митровдан, због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској обиљежићемо мање свечано и скромније него претходних година, али ни у овом тренутку и обиљежавању не смијемо заборавити саборце који су борећи се уз нас положили животе за Републику Српску. Њиховој жртви и сјенама морамо одати достојан помен, а њиховим породицама морамо исказати посебно поштовање и показати да ни у овим тешким данима и временима нису заборављене. Свакако да је наша крсна слава прилика да се, ове године у мањем броју, окупимо и евоцирамо успомене на нашу славну борбу у којој смо јединственији као никада прије и на жалост као никада послије, извојевали бројне побједе, одбранили слободу и територију српског народа и створили Републику Српску. 

Увјерен сам да ће нам храброст и херојство Светог Димитрија бити узор и у борби против опаке болести која је захватила наш народ и Републику, али и да ћемо смоћи снаге да се и са том недаћом изборимо, као што смо се са бројним недаћама и проблемима изборили много пута до сада. Увјерен сам да ћемо и из ове битке изаћи јачи и сложнији, да ћемо и даље наставити чувати нашу Републику Српску, све тековине нашег Одбрамбено-отаџбинског рата и јединство наше Организације.   

Поштовани пријатељи, честитам Вам Митровдан, желим да га прославите свечано, у складу са могућностима које нам дозвољава епидемиолошка ситуација, а свима Вама, Вашим сарадницима и породицама желим добро здравље, срећу и успјех у даљем раду.   

Translate »