Предсједник Савчић честитао Дан Борачке организацијe

Поштовани саборци,

У име руководства Борачке организације Републике Српске и своје име, честитам Вам 14. фебруар Дан Борачке организације Републике Српске – Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске!

Обиљежавање овог Дана је прилика да се са поносом сјетимо нашег ратног пута на којем смо, уз велике напоре и жртве, успјели да одбранимо Републику Српску као једини гарант опстанка српског народа на овом подручју.

Част ми је што заједно са Вама својим саборцима, припадам историјској генерацији Срба која је успјела провести у дјело вишевјековну жељу и борбу српског народа да на подручју западно од ријеке Дрине формира своју територијалну јединицу.

У овом свечаном тренутку морамо се сјетити и свих наших страдалих сабораца и одати им дужну пошту, као и њиховим породицама које су у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату поднијеле највећу жртву.

На жалост, још увијек дио чланова породица погинулих бораца, али и ратних војних инвалида и демобилисаних бораца не остварује сва права која им припадају на основу доприноса датог у Одбрамбено-отаџбинском рату и активности на побољшању овог положаја морају бити приоритет нашег будућег рада.  

Поштовани саборци честитам Вам још једном Дан Борачке организације – Дан бораца и желим срећу и успјех у даљем раду.   

Translate »