Положени вијенци на војничком спомен-гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу

Поводом обиљежавања Дана Републике Српске и 30 година њеног постојања на Спомен-крст на Малом Зејтинлику положeни су 8. јануара вијенце и цвијеће.

Полагању су име Борачке организације Републике Српске присуствовали Немања Мочевић предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације Републике Српске, Жељко Лалић члан Предсједништва БОРС-а, као и представници свих борачких организација Сарајевско-романијске регије.  

У име институција Републике Српске вијенце су положили изасланик предсједника Републике Српске Недељко Ћорић, министар рада и борачко инвалидске заштите Душко Милуновић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Kошарац, народни посланици, српски представници у заједничким институцијама БиХ.

Цвијеће и вијенце су положиле и делегације Савеза општина и градова, те представници града Источно Сарајево и општина Соколац, Пале, Трново и Источно Ново Сарајево и представници организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и СУБНОР-а.

На војничком гробљу на Сокоцу почива готово 1.000 од укупно 23.000 српских бораца који су положили животе за Српску у минулом Одбрамбено-отаџбинском рату.   

Translate »