ОДРЖАНА СКУПШТИНА ОПШТИНСКЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НЕВЕСИЊЕ

На вечерашњој сједници Скупштине Општинске борачке организације Невесиње једногласно је прихваћен извјештај о раду Организације у прошлој години и Програм рада за 2023. годину. Усвојена је Одлука о провођењу избора о Општинској борачкој организацији. Разговарано је и о другим питањима од интереса за борачку популацију.
Подносећи Извјештај о раду у 2022. години предсједник БО Невесиње Синиша Шиповац рекао је да су прошлу годину обиљежили јубилеји – 30 година од формирања Невесињске бригаде, Друге лаке бригаде и Митровданске битке и отварање Спомен собе у центру града. Нагласио је да су ови догађаји обиљежени на достојанствен начин. Шиповац је подсјетио да је на име разних помоћи борачким категоријама у стању социјалне потребе и нарушеног здравља преко Општинске борачке организације исплаћено преко 20.000 КМ.
У Програму рада за текућу годину наглашено је да ће приоритет бити јачање улоге Борачке организације и борба за бољи статус бораца. У фокусу интересовања невесињске организације биће запошљавање дјеце погинулих бораца, стамбено збрињавање и обиљежавање значајних датума из протеклог рата.
Скупштина је донијела Одлуку о провођењу избора у Општинској борачкој организацији. Овом одлуком уређују се услови, критерији, начин, поступак и рокови за провођење избора.
Борачка организација Невесиње позива борце на јединство и осуђује било какво уплитање политичких партија у рад организације. Са Скупштине је упућен позив свим борцима да 9. априла у Луци присуствују обиљежавању Дана формирања Друге лаке бригаде Војске РС.

   

Translate »