Генерал Савчић обновио мандат предсједника Борачке организације

У Хан Пијеску је 04. септембра одржана редовна изборна Скупштина Борачке организације Републике Српске на којој је бирано руководство Борачке организације за све нивое организовања за наредне четири године, а досадашњи предсједник БОРС-а Миломир Савчић обновио је мандат и остао на челу Борачке организације. 

Генерал Савчић је добио повјерење 82 од укупно 131 делегата Скупштине БОРС-а, Владо Живковић из Прњавора је добио 46 гласова, док су три делегата остала уздржана. На самом почетку сједнице Војин Гушић из Невесиња је повукао своју кандидатуру.

У обраћању након реизбора Савчић је поручио је да ће у фокусу његовог рада и даље бити рјешавање проблема незапослених демобилисаних бораца, те подизање статуса и угледа Борачке организације.

Генерал Савчић је захвалио на подршци и истакао да је његова одговорност велика за вођење ове организације и положај борачке популације. 

-Прво морамо ставити у фокус рада органа Борачке организације, како ријешити проблем демобилисаних незапослених бораца, којих је негдје око 12.000. Морамо паралено радити и на подизању друштвеног угледа Борачке организације- рекао је предсједник Савчић.

-Ја сам убијеђен да ако положај, ако поштовање подигнемо на значајни виши ниво, да ћемо и многа друга социјална и економска питања лакше ријешавати – додао је Савчић.

Сједници је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић који је поручио да је Републици потребна снажна и јединствена Борачка организација са којом власт у континуитету рјешава проблеме.

  • Ја желим да истакнем да је врло важно да Борачка организација сачува своје јединиство. Морам да истакнем да ћемо до краја ове године имати близу 80.000 бораца од прве до пете категорије који ће да примају борачки додатак.

У радном дјелу сједнице усвојен је Извјештај о раду за 2018. годину, те финансијски план и Програм рада за 2019. Годину.

На сједници у Хан Пијеску изабрани су и чланова Предсједништва БОРС-а, те чланови Одбора породица погинулих и заробљених бораца и ратних војних инвалида. Прије почетка Скупштине делегацију Борачке организације примио је начелник општине Владо Остојић те су положени вијенци на Споменик погинулим борцима Хан Пијеска.   

Translate »