This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Thu Jul 9 16:32:10 2020 / +0000 GMT

Генерал Савчић обновио мандат предсједника Борачке организације
У Хан Пијеску је 04. септембра одржана редовна изборна Скупштина Борачке организације Републике Српске на којој је бирано руководство Борачке организације за све нивое организовања за наредне четири године, а досадашњи предсједник БОРС-а Миломир Савчић обновио је мандат и остао на челу Борачке организације. 

Генерал Савчић је добио повјерење 82 од укупно 131 делегата Скупштине БОРС-а, Владо Живковић из Прњавора је добио 46 гласова, док су три делегата остала уздржана. На самом почетку сједнице Војин Гушић из Невесиња је повукао своју кандидатуру.

У обраћању након реизбора Савчић је поручио је да ће у фокусу његовог рада и даље бити рјешавање проблема незапослених демобилисаних бораца, те подизање статуса и угледа Борачке организације.

Генерал Савчић је захвалио на подршци и истакао да је његова одговорност велика за вођење ове организације и положај борачке популације. 

-Прво морамо ставити у фокус рада органа Борачке организације, како ријешити проблем демобилисаних незапослених бораца, којих је негдје око 12.000. Морамо паралено радити и на подизању друштвеног угледа Борачке организације- рекао је предсједник Савчић.

-Ја сам убијеђен да ако положај, ако поштовање подигнемо на значајни виши ниво, да ћемо и многа друга социјална и економска питања лакше ријешавати – додао је Савчић.

Сједници је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић који је поручио да је Републици потребна снажна и јединствена Борачка организација са којом власт у континуитету рјешава проблеме.

У радном дјелу сједнице усвојен је Извјештај о раду за 2018. годину, те финансијски план и Програм рада за 2019. Годину.

На сједници у Хан Пијеску изабрани су и чланова Предсједништва БОРС-а, те чланови Одбора породица погинулих и заробљених бораца и ратних војних инвалида. Прије почетка Скупштине делегацију Борачке организације примио је начелник општине Владо Остојић те су положени вијенци на Споменик погинулим борцима Хан Пијеска.

 

 


Post