Делегација БОРС-а присуствовала примопредаји дужности команданта 3. РС Пука

Primopredaja 3. RS Puk

Недељко Копуз нови командант 3. РС Пука

Нови командант 3. пјешадијског Република Српска пука,који у оквиру ОС БиХ баштини традицију Војске Републике Српске, је бригадир Недељко Копуз.
Он је на церемонији примопредаје дужности, одржаној 30. јануара у касарни Козара у Бањој Луци, на мјесту команданта 3. РС Пука замјенио Рајка Кнежевића који је ову дужност обављао од 2009. године. Иначе, Копус је током рата био припадник 11. Мркоњићке бригаде, гдје је обављао више командних дужности.
Протоколом примопредаје посебна част је указана предсједнику БОРС-а јер је Протоколпредвидио да се генерал Савчић обрати присутнима.
У свом обраћању Савчић је нагласио да је сарадња са досадашњим командантом 3. Пука Рајком Кнежевићем била изузетно успјешна. Савчић сезахвалио Кнежевићу на поменутој сарадњи те му пожелио срећу и успјех на новој дужности. Савчић је истовремено пожелио успјешан рад и новом команданту Пука Копузу те нагласио да му Борачка организација са свим својим капацитетима стоји на располагању, посебно када је у питању његовање традиције одбрамбено-отаџбинског ратаи Војске Републике Српске.
Церемонији примопредаје дужности, поред предсједника Савчића, присуствовао је и предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић.

   

Translate »