БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПОКРЕНУЛА ИНИЦИЈАТИВУ ДА ЈЕДНА ОД НЕВЕСИЊСКИХ УЛИЦА ДОБИЈЕ ИМЕ НОВИЦЕ ГУШИЋА

На данашњој сједници Скупштине Општинске борачке организације Невесиње једногласно је прихваћен извјештај о раду Организације у прошлој години и Програм рада за 2020. годину. Разговарано је и о другим питањима од интереса за борачку популацију. У скупштинским дискусијама доминирале су теме везане за обиљежавање прошлогодишњег Митровдана и положај демобилисаних бораца. Поручено је да ће Борачка организација имати јасан став у погледу заштите и интереса борачких категорија и да неће дозволити политичким паријама да се уплићу у њихове активности.
Скупштина је покренула иницијативу да једна улица у Невесињу добије име ратног команданта Невесињске бригаде Новице Гушића и да се подигне спомен-биста легендарном пуковнику.
Скупштина је подржала закључке усвојене крајем прошле године са осталим организацијама проистеклим из Отаџбинског рата који се односе на учешће предсједника Борачке организације на сједницама СО Невесиње, додјелу признања за Митровдан и враћање Спомен собе у зграду Дома културе.
У извјештају о раду Општинске борачке организације у прошлој години као највећи проблем је истакнута незапосленост. Предсједник Скупштине Синиша Шиповац истакао је да је БО уручивала скромне поклоне и новчане прилоге тешко обољелим борцима, ратним војним инвалидима и обољелим члановима породица погинулих бораца. Учествовала је и у пројектима Јавног фонда дјечије зашптите и бањске рехабилитације ратних војних ивалида
У Програму рада за текућу годину наглашено је да ће приоритет бити очување Републике Српске, јачање улоге Борачке организације и борба за бољи статус бораца. У фокусу интересовања невесињске Борачке организације биће и обиљежавање значајних датума из протеклог рата, завршетак споменика на Удрежњу и изградња спомен обиљежја погинулим борцима у Лукавцу.
Борачка организација Невесиње упутила је подршку Српској православној цркви и Србима у Црној Гори у њиховој праведној борби за људска права и очување светиња.

   

Translate »