Савић: Наредна година у знаку три деценије Српске

Борачка организација Републике Српске ће цијелу наредну 2022. годину посветити најзначајнијем датуму Српске – три деценије од њеног стварања, изјавио је предсједник Предсједништва БОРС-а Александар Савић.

Савић је рекао да је на Координационом одбору регионалне Борачке организације Стара Херцеговина који је одржан 28. децембра, било ријечи и о одлукама Предсједништва БОРС-а које се односе на увећање борачког додатка, да коефицијент буде пет КМ за сваки мјесец проведен у зони борбених дејстава.

– То би значајно поправило положај борачке популације. Надам се да ће до тога доћи сукцесивно – рекао је Савић.

Он је истакао да је разговарано и о могућности да борци Војске Републике Српске који имају 65 година, а немају радног стажа, добију пензије које ће им омогућити бар елементарне услове за живот.

Савић је рекао да су сумирани резултати рада у овој години и утврђене смјернице за рад у 2022 години.

Предсједник Одбора ратних војних инвалида регије Стара Херцеговина Милика Радовић рекао је да је 2021. година за борачку популацију била веома тешка, не само због пандемије, већ и због неких несугласица унутар БОРС-а.

– Надамо се да је пред нама период консолидације, међусобног разумијевања и договора у интересу бораца и њихових организација – истакао је Радовић.

Након засједања Координационог одбора регионалне Борачке организације Стара Херцеговина, положено је цвијеће пред Централни споменик браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца у Вишеграду.   

Translate »