Реализација пројекта „Подршка дјеци ратних војних инвалида и борацаВРС са подручја Града Бања Лука кроз едукативни боравак на мору- Бечићи, Црна Гора“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Борачка организација Града Бања Лука заједно у сарадњи са Јавним фондом за дјечију заштиту РС из Бијељине, традиционално већ тринаесту годину за редом, узела је учешће у провођењу пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске – 2016 године“ – подршка дјеци РВИ-а ВРС са подручја Града кроз едукативни боравак на мору у Бечићима – Црна Гора.

Борачка организација Града Бања Лука, сваке године, захваљујући средтвима из Буџета Града Бања Лука, а преко нашег Одјељења за борачко инвалидску заштиту, успије обезбиједити одговарајући џепарац за свако дијете. Кажемо одговарајући, јер су средства од 30 еура по дјетету сасвим довољна, будући да им је цјелокупан боравак потпуно бесплатан, дакле превоз, смјештај и исхрана.

Џепарац им је уручио Градоначелник Слободан Гаврановић, на пријему у Градској управи, који је уприличен тим поводом.

За 2016. годину, тај број износи – 13 корисника.

Дјеца су на мору, боравила од 16.08.2016. до 25.08.2016. године. Могло се примјетити да су дјеца дошла предивно расположена, пуна позитивне енргије и  утисака, али уз благу дозу незадовољства  што је све тако брзо прошло и жељу да поново иду у Бечиће и наставе своје дружење.

Надамо се успјешној сарадњи и у наредним годинама, као и већем броју корисника Пројекта.

   

Translate »