Промовисане двије књиге генерала ВРС Винка Пандуревића

У Бањој Луци је 23. новембра организована промоција књига „Живот се брани истином“  и „Рат у БиХ и стварање ВРС“ аутора генерала Војске Републике Српске Винка Пандуревића.

Промоција наведених књига је одржана у Културном центру Бански двор, а организатори промоције били су Борачка организација Републике Српске и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“.

Обје књиге настале су за вријеме боравка Винка Пандуревића у Хашком трибуналу. У књизи „Рат у БиХ и стварање Војске РС“ налази се низ доказа и чињеница које говоре о основним узроцима рата и начину ратовања.

Пандуревић је навео да књига „Живот се брани истином“ садржи транскрипт његовог свједочења у Хашком трибуналу у предмету „Сребреница“, које је трајало 22 радна дана са предговором који говори о врло стресним и тешким људским тренуцима у неизвијесним ситуацијама.

– Транскрипт садржи мноштво докумената и чињеница које нису испричане у виду монолога, него су сециране, провјераване, оспораване, доказиване – навео је у свом обраћању Пандуревић.

– Врло је важно писати овакве књиге и остављати трагове и свједочења о протеклом периоду јер то је једино што остаје као трајна вриједност која води помирењу на овим просторима –  казао је у свом обраћању присутнима Предсједник Борачке организације генерал Миломир Савчић.

   

Translate »