Министар Mилуновић у посјети Борачкој организацији

Министар рада и борачко-инвалидске заштите  Републике Српске Душко Милуновић и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић констатовали су приликом посјете министра Милуновића БОРС-у 29. јануара 2019. године, да би добра сарадња ресорног министарства и БОРС-а требало да буде настављена и у наредном периоду с циљем рјешавања проблема борачке популације.

Иначе Милуновићева посјета је била његова прва посјета некој од невладиних организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата од ступања на дужност министра, а делегацију министарства чинили су још в.д. помоћника министра Радомир Граонић, савјетник министра Милан Торбица, док су делегацију руководства БОРС-а, поред предсједника Савчића чинили предсједник Предсједништва БОРС-а Душко Милетић и предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца Зоран Видић.

Током састанка Милуновић је истакао да је до сада ријешен велики број питања која се тичу борачке популације.

„До сада смо стамбено збринули 8.274 лица из борачке породице, за шта је Влада Српске издвојила 150 милиона КМ. Законски ћемо ријешити и питање демобилисаних бораца са навршених 65 година живота којима је признат ратни стаж у стаж осигурања“, рекао је  Милуновић и додао да ће у марту бити донесена нова уредба о стамбеном збрињавању борачких категорија.

Милуновић је изразио задовољство због досадашње успјешне сарадње Министарства рада и борачко-инвалидске заштите и Борачке организације.

Предсједник Савчић је нагласио да је од изузетног значаја то што је ријешено питање демобилисаних бораца са навршених 65 година живота којима је признат ратни стаж у стаж осигурања и обезбијеђена мјесечна новчана примања у износу минималне пензије.

„Измијењена је и уредба о мјесечном борачком додатку, а у Народној скупштини Републике Српске биће разматран Нацрт закона о социјалном становању којим су обухваћене и борачке категорије. У марту очекујемо и усвајање нове уредбе о стамбеном збрињавању борачких категорија“, рекао је Савчић.

Предсједник Савчић је напоменуо да је један од приоритета БОРС-а усвајање закона о удружењима и фондацијама да би могла да буду сачињена нова интерна акта Борачке организације.   

Translate »