У БИОГРАДУ МОЛИТВЕНО СЈЕЋАЊЕ ЗА ЖРТВЕ КОМУНИСТИЧКОГ ТЕРОРА

Код Понора у Биограду данас је одржан парастос жртвама комунистичког терора из 1942. године када су припадници Првог херцеговачког батаљона убили десет недужних људи. Молитвеном сјећању присуствовали су потомци жртава и представници општине Невесиње, Општинске борачке организације, Равногорског покрета Отаџбине Српске из Билеће и Невесиња.
Помен страдалницима служио је свештеник Славко Лаловић, а код Спомен обиљежја са именима жртава прислужене су свијеће и положено цвијеће.
Лаловић је нагласио да је ово окупљање организовано за спас невиних душа, страдалих зато што нису мислили исто као други, који су бранили своју цркву, светиње и дуговјековна огњишта, и што нису хтјели да оставе Бога, као што је то учинила већина људи у том времену.
«Не дај Боже да се ово понови нигдје на свијету, а камоли у Биограду. И да Господ уразуми све оне који мисле да се злом може нешто постићи», поручио је Лаловић.
У име породица жртава страдалих на Понору, обратио се Боро Лажетић, истакавши да је поносан што се већ неколико година потомци страдалника Биограда окупљају, да се помоле за душе својих сродника.
«Ово ће постати традиција, да се сваке године, у прву недељу после Петровдана окупимо овдје и поклонимо нашим прецима», рекао је Лажетић.
Молитвено сјећање завршено је бацањем цвијећа у понор Заломке са симболичном поруком да се овакви злочини више никада не понове.

   

Translate »