Саопштење о хапшењу два борца

Данашње хапшење два српска борца на подручју Вишеграда и Новог Горажда због наводних ратних злочина, показује да СИПА очигледно има разрађен систем за хапшење Срба јер не прође ни 7 дана а да неко од српских бораца не буде ухапшен под сумњом да је починио ратни злочин.  

Хапшењима се прави свјестан притисак и пресија на српске борце и њихове породице са очигледним циљем се заплаше све и један српски борац који је учествовао у протеклом рату и цјелокупна јавност Републике Српске.  

Док СИПА хапси Србе због наводних злочина над Бошњацима у Горажду до тада за српске жртве са подручја Горажда нико не одговара, што поново говори о селективној правди правосуђа БиХ. Подсјећамо да су над Србима Горажда почињени бројни злочини, да су само у селу Црквине из породице Делић убијена четири брата и њихова сестра, и да за злочин над пет убијених Делића још нико није одговарао. Исти је случај и са другим српским цивилима и војницима убијеним на подручју Горажда током протеклог рата. Питамо СИПУ, Тужилаштво и остале правосудне институције БиХ, да ли су ове српске жртве заслужиле да се о њиховом страдању сазна истина и кад ће оне доћи на ред? Подсјећамо да је на подручју Горажда само 1992. године убијено више од 300 српских цивила и да за ове злочине готово да нико није одговорао. 

Позивамо институције Републике Српске да пронађу начине и стану у заштиту ухапшених српских бораца и њихових породица.   

Translate »