Предсједник Савчић честитао Дан бораца и Борачке организације

Поштовани саборци,

У име руководства Борачке организације Републике Српске и своје име, честитам Вам 14. фебруар Дан Борачке организације Републике Српске – Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Дан Борачке организације обиљежавамо у условима многих напада на Републику Српску, историјско дјело наше борбе. Од завршетка рата до данас ово вријеме се карактерише удруженим нападима дијела међународне заједнице са дијелом снага из ФБиХ који за крајњи циљ имају укидање Републике Српске. Оптужују нас за агресију, етничко чишћење, ратне злочине и покушавају наметнути колективну кривицу и одговорност народа.

Овакво стање од нас захтјева поновну „мобилизацију“ овај пут у одбрани истине о нашем Одбрамбено-отаџбинском рату. У прошлом систему Србима је било забрањено да за рачун „виших“ интереса говоре о својим жртвама због лажног братсва и јединства.

Данас би хтјели да прихватимо сваку лаж која је изговорена од било које стране чији је циљ унитарна БиХ и лажна грађанска држава.

Поштовани саборци, пред Борачком организациjом је наставак борбе за побољшање права свих борачких категорија, како би борци и њихове породице добиле друштвени статус који заслужују и како би њихов допринос дат за стварање Репблике Српске био адекватно вреднован.

Увјерен сам да ћемо и у тој борби показати јединство и снагу које смо показивали од настанка Борачке организације до данас.

Поштовани саборци, честитам Вам Дан Борачке организације – Дан бораца, Вама и Вашим породицама желим добро здравље, а свим ОБО/ГБО желим успјех у предстојећем раду.   

Translate »