ПОСЉЕДЊИ ИСПРАЋАЈ ПУКОВНИКА ГУШИЋА У ЧЕТВРТАК, 12. МАРТА

Ратни командант Невесињске бригаде пуковник Новица Гушић биће сахрањен у четвртак, 12. марта у 14 часова на мјесном гробљу у Кифином Селу. Прије испраћаја на вјечни починак легендарног команданта, Општинска борачка организација и Општина Невесиње у Дому културе „Небојша Глоговац“ у 10 часова приређују комеморацију. Тим чином одаће почаст човјеку који је био и остао симбол одбране Невесиња у Отаџбинском рату.
Комеморација поводом смрти пуковника Гушића биће одржана у Крипти Светог Саве у Београду 11. марта у 11 часова, а испраћај посмртних остатака за Невесиње из Велике капеле на Новом гробљу биће истог дана у 13 часова.
Предсједник Општинске борачке организације Невесиње Синиша Шиповац очекује да ће посљедњем испраћају команданта присуствовати велики број сабораца, представника борачких организација и институција и грађана Невесиња и Херцеговине.
Шиповац наглашава да борци пуковника Гушића памте по храбрости, одлучности и поштењу што га сврстава у ред најчаснијих српских војсковођа.
Предсједник општинског Одбора ратних војних инвалида Војин Гушић подсјећа да је командант још прије десетак година изразио жељу да буде сахрањен у земљи Херцеговој, у свом слободарском Невесињу.
−Ево дошло је вријеме да испунимо овај завјет команданта и то ће бити урађено уз све војне почасти − наглашава Гушић.

   

Translate »