Полагањем вијенаца почело обиљежавање Дана Републике

Полагањем вијенаца и цвијећа на Споменик погинулим борцима на бањолучком гробљу Свети Пантелија, 08. јануара ове године, je почело обиљежавање Дана Републике Српске и 29. годишњице њеног оснивања.

Вијенац на Споменик погинулих бораца положила је предсједница Републике Жељка Цвијановић, док су руже на споменик погинулих положили представници институција Републике Српске, представници великог броја удружења и организација проистеклих из протеклог рата, међу којима и предсједник Борачке организацие Републике Српске Миломир Савчић и предсједник Предсједништва БОРС-а Горан Рогић.

Обиљежавање је настављено полагањем вијенаца и цвијећа на споменик погинулим борцима НОР-а, те на Спомен костурници на бањолучком Градском гробљу.

Ове године због пандемије изазване корона вирусом обиљежавање Дана Републике је организовано скромније него претходих година. Обиљежавање је организовано у складу са епидемиолошким препорукама, па су бројне манифестације одржане готово без присуства грађана, док је одржавање традиционалног Дефилеа планирано за Видовдан.   

Translate »