Парастос погинулим војницима и цивилима у Бошковићима

У зворничком селу Бошковићи, у четвртак 1. августа 2019. године, у организацији мјесне борачке организације је обиљежена годишњица страдања војника и цивила приликом напада муслиманских снага тузланског корпуса на шири реон одбране српских села Бошковићи и Шетићи.

Парастос је служио мјесни свјештеник испред споменика погинулим борцима у Бошковићима уз присуство родбине, сабораца и пријатеља страдалих.

Приликом напада, тог 1. августа 1993. године, непријатељске снаге су користиле минобацачку муницију пуњену бојним отровима (постоје материјални докази), те убили неколико цивила на најмонструознији начин.

Као и за остале злочине почињене над српским цивилима на подручју Зворника, ни за овај злочин још увјек нико није процесуиран, иако постоје докази о извршиоцима овог гнусног напада и почињених дијела ратног злочина.

Каже се да је правда достижна, а да ли је људски вијек довољно дуг да дочека исту? По садашњем раду Суда и Тужилаштва БиХ када су у питању злочини над Србима, рекли бисмо да није. И ако се нешто хитно не промјени, неће ни бити.   

Translate »