Оптужница против Савчића још један сраман потез правосуђа БиХ

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је Срни да је оптужница против предсједника Борачке организације Републике Српске Миломира Савчића још један сраман потез правосуђа БиХ.

„Очигледно је да им је циљ да дискредитују већину високих официра Војске Републике Српске, а самим тим и Војску Српске, након тога и српски народ“, каже Милуновић.

Он је рекао да је сигурно да постоје различити стандарди према којима је командна одговорност резервисана само за Србе.

„Подигнута је оптужница против часног српског официра пред православне празнике, а знамо да су пред сам Божић у Кравици снаге Насера Орића немилосрдно и звјерски мучиле, а затим и убиле 49 српских цивила. Орић је слободан исто као што је слободан и командант Петог корупуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић који је наредио пред камерама паљење и уништавање свега што је српско“, каже Милуновић.

Он истиче да правосуђе БиХ, умјесто да буде фактор који ће омогућити помирење у БиХ, управо дјелује супротно од тога и прави још већи раздор.

Милуновић истиче да је генерал Савчић био командант елитне јединице Војске Републике Српске – заштитни пук који се за цијело вријеме рата понашао потпуно у складу са међународним ратним правом и конвенцијама о рату.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Савчића због, како је наведено, „помагања у ратном злочину почињеном 1995. године у Сребреници“.   

Translate »