Саопштење Удружења ветерана служби безбједности РС упућено свим медијима

СНАЖНА ПОДРШКА АКТИВНОСТИМА  БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

( Источно Сарајево, 04.02.2016. )

Удружење ветерана служби безбједности Републике Српске / УВСБ РС / изражава снажну подршку ставовима и активностима Борачке организације Републике Српске на заштити и остваривању права бораца Одбрамбено отаџбинског рата. Не само као припадници УВРС и колективни чланови БОРС-а, већ и као борци Одбрамбено отаџбинског рата, уз подршку, позивамо руководство Борачке организације да предузме све мјере и активности како би очували јединство ове организације и још више је оснажили у борби за заштиту и остваривање права бораца. Само дневно активним односом према питањима која муче борце, породице погинулих, инвалиде и њихове потомке спријечићемо даље осипање чланства, наслијеђено из претходног периода, и форимарање неких нових органиазција са истим или сличним програмским задацима и опредјељењима.

Истовремено позивамо све организације и удружења грађана настале из Одбрамбено отаџбинског рата да се прикључе борби Борачке органиазције, поднесу захтјеве за колективно чланство и на тај начин органиазционо и акционо оснаже БОРС и допринесу очувању, јачању и развоју јединства ове организације.

Само јединствена, јака, органоизационо и акционо оспособљена Борчка органиазција може заштити и ефикасније утицати на заштиту, али и остваривање права свих бораца Одбрамбено отаџбинског рата.

Јединствени смо јачи!

Све чланове УВСБ, али и борце Војске Републике Српске, позивамо да се на сваком мјесту укључе у борбу против разбијања јединства Борачке организације и допринесу остваривању програмских задатака.

   

Translate »