Саопштење о злоупотреби хапшења бораца у Власеници

Борачка организација Републике Српске сматра да су веома штетни и непримјерени покушаји политизације хапшење више официра и војника Војске Републике Српске у Власеници. Јавности и грађани су узнемирени и недопустиво је да појединци, сакривени иза анонимних и непотписаних летака који су се протеклих дана појавили у Власеници, злоупотребљавају хапшење официра и војника који су се борили и стварали Републику Српску, како би придобили јефтине политичке поене.

Грађани и све институције Републике Српске треба да буду јединствене у подршци свим осумњиченим и ухапшеним војницима и официрима Војске Републике Српске, да максимално помогну њихову одбрану и утврђивање стварне истине о догађајима из Одбрамбено-отаџбинског рата, умјесто да се хапшења и оптужнице Тужилаштва БиХ користе за нове подјеле у Републици Српској. Писање анонимних летака и изношење неаргументованих оптужби само ће додатно унијети немир међу грађане Власенице и Подриња, и зато очекујемо да Министарство унутрашњих послова Републике Српске реагује и расвијетли случај.

Позивамо све грађане, који имају сазнања о евентуалном лажном, политички мотивисаном или на било који други начин измишљеном пријављивању наших сабораца, да исте информације пријаве надлежним државним органима или Борачкој организацији, ради предузимања мјера на њиховом раскринкавању и заштити наших сабораца од измишљених оптужби.

Борачка организација Републике Српске пружиће максималну подршку и помоћ одбрану ухапшених припадника Војске Републике Српске у Власеници.

   

Translate »