Предсједник Савчић против преноса имовине у Хан Пијеску на БиХ

Уставни суд БиХ одбио је 14. августа као неосновану апелацију Републике Српске поднесену против пресуда Суда БиХ којима је наложено да војни објекат „Велики Жеп“ у Хан Пијеску буде укњижен на БиХ. Оваквом одлуком Уставног суда омогућено је да војна имовина у Хан Пијеску, објекат Велики Жеп, буде укњижена на БиХ.

Књижење овог објекта и још 11 војних локација у Српској, које су раније дате на коришћење Оружаним снагама БиХ, наводно је кључни услов да БиХ добије МАП – Акциони план за чланство у НАТО-у.

Оваква одлука изазвала је бурне реакције у Републици Српској и код српских представника у институцијама БиХ, а тим поводом огласио се и предсједник Борачке организације генерал Миломир Савчић.

Борачка организација Републике Српске не виде ниједан разлог за књижење објекта Велики Жеп, као ни остале имовине Српске, на БиХ.

„Имовина Републике Српске ни на који начин не омета функционалну способност оружаних снага БиХ. Они могу да користе ту имовину и нико им неће сметати. Не ради се о томе да ће се омогућити ОС БиХ нешто посебно, него се ради о инату да нас доводе у ситуацију да констатнтно морамо да бранимо своје што немају потребе да нам узимају“, рекао је предсједник Борачке организације Миломир Савчић.

   

Translate »