О нама

Борачка организација највећа је невладина организација у Републици Српској и једна од највећих у БиХ. Октобра 2007. године Влада Републике Српске утврдила јој је статус организације од посебног интереса за Републику.

Борачка организација Републике Српске је невладина организација, основана 1993. године, а окупља борце Војске Републике Српске који су у рату 1992-1995. године створили Републику Српску.

112px-Борачка_организација_Републике_Српске.svg

лого Борачке организације Републике Српске

Основни циљ Борачке организације је очување Републике Српске, побољшање материјалног и друштвеног положаја борачких категорија и његовање традиције Одбрамбено-отаџбинског рата. Ови циљеви дефинисани у Статуту и Платформи Борачке организације.

Органи Борачке организације су: Скупштина, Предсједништво те Одбор породица погинулих бораца и Одбор ратних војних инвалида.

Борачка организација има своје општинске одборе у свим општинама Републике Српске, а у свим општинама такође дјелује и Одбор породица погинулих бораца и Одбор ратних војних инвалида.

За своје заслуге у очувању Републике, Борачка организација је више пута одликована од највиших институција Републике Српске.

Борачка организација је и чланица Свјетске федерације ветерана и активан је учесник у раду ове Федерације.

Адреса: Бања Лука, Краља Алфонса XIII бр. 1
Телефони: 051/211-726; 218-139
Факс: 051/ 211-825

email: boracka@gmail.com

   

Translate »