This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Wed Jul 8 21:50:27 2020 / +0000 GMT

Зворник обиљежио славу града Свету Петку ТрновуПомен и полагање цвијећа пред Централним спомен обиљежјем погинулим борцима у одбрамбено - отаџбинском рату

Град Зворник је у четвртак, 08.08.2019. године обиљежио Крсну славу града, Свету Петку Трнову. После јутарње литургије која је одржана на Ђурђев граду у Цркви Свете Петке Трнове, обиљежавање крсне славе је настављено вечерњом службом у Храму Рођења Светог Јована Претече и Крститеља, те свечаном Литијом главном градском улицом до Централног спомен обиљежја погинулим борцима одбрамбено - отаџбинског рата, гдје је локално свештенство молитвом дало помен погинулим и умрлим припадницима ВРС и полиције, да би након полагања цвијећа на споменик, испред Касине било обављено резање славског колача уз пригодан културно - умјетнички програм.

Света Петка Трнова, заштитница Града Зворника и његових грађана, још једном је ујединила све у вјери и нади да се у овом граду живи боље него сада, да млади остају на овим просторима и ту заснивају своје породице, а све на добробит роду своме и Републици Српској.

 

 


Post