This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Mon Jun 17 14:28:31 2024 / +0000 GMT

Вишковић: Унапређење положаја бораца остаје обавеза и нове владе
Руководство Борачке организације Републике Српске присуствовало је 30. новембра 2022. године консултацијама које је организовао предсједник Владе Радован Вишковић са циљем да организације проистекле из протеклог рата упозна са програмским циљевима нове Владе Републике Српске.  

Мандатар Радован Вишковић нагласио је да константно унапређење положаја бораца и осталих категорија проистеклих из протеклог рата остаје неприкосновена обавеза и опредјељење и нове владе Републике Српске.

У наставку консултација са социјалним партнерима, Вишковић је у Бањалуци разговарао са делегацијом Борачке организације Републике Српске и више организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата те их упознао са програмским начелима будуће владе која ће, као што је чинила и актуелна, у овој категорији видјети партнера са којим ће заједно радити на даљем побољшавању њиховог положаја.

Представници БОРС-а и осталих организација изнијели су низ отворених питања са којим се суочава ова популација, те изразили очекивање да ће, у партнерству са будућом владом, радити на рјешавању свих проблема.

Осим БОРС-а коју су представљали предсједник Радан Остојић и предсједник Предсједништва Горан Рогић, у консултацијама су учествовали и представници Организације старјешина Војске Републике Српске, Удружења “Ветерани”, Удружења ампутираца, Републичке организације породица заробљених и несталих бораца и цивила, Удружења жена жртава рата и Савеза удружења цивилних жртава рата.

Мандатар за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић је у петак, 25. новембра, почео разговоре са представницима политичких партија.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик додијелио је у сриједу, 23. новембра, Вишковићу мандат за састав нове владе, те одлуку о томе упутио Народној скупштини Српске.

 

 


Post date: 2023-02-27 21:26:59
Post date GMT: 2023-02-27 20:26:59
Post modified date: 2023-02-27 21:27:02
Post modified date GMT: 2023-02-27 20:27:02

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com