Уручена постхумна одликовања породицама 39 погинулих бораца

foto-za-sajtПредсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић уручио је 12. oктобра одликовања породицама 39 погинулих бораца Војске Републике Српске мркоњићке регије, које је предсједник Српске за Видовдан – крсну славу ВРС, a на иницијативу Борачке организације РС, постхумно одликовао „Медаљом заслуга за народ“.

Предсједник Савчић је подсјетио да је предсједник Републике Српске поводом Видовдана постхумно одликовао 250 бораца Војске Републике Српске из свих општина и градова Републике Српске.

Савчић је истакао да је опредјељење предсједника Српске и Борачке организације да сви погинули борци Републике Српске у наредном периоду буду постхумно одликовани.

„Ово је посебан вид сјећања. Ова одликовања су знак пажње да породице погинулих нису и неће бити заборављене“, рекао је Савчић.

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић подсјетила је да је у току обиљежавање 21 године од страдања Срба у западној Крајини и апеловала да буду процесуирани починиоци ратних злочина над Србима у 13 западнокрајишких општина.

Огњен Цвијић, син погинулог борца Војске Републике Српске из Мркоњић Града, изразио је захвалност у име породица на додијељеним постхумним одликовањима.

„Ово је велика част за породице чији су најмилији уткали своје животе у темеље Републике Српске“, рекао је Цвијић.

На додјели одликовања у Мркоњић Граду постхумно су одликовани борци Војске Републике Српске са подручја Мркоњић Града, Шипова, Рибника, Источног Купреса и Дринића.

   

Translate »