This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Thu Sep 24 7:42:09 2020 / +0000 GMT

Угљевик - Изградња кућe за шесточлану породицу незапосленог борца
Шесточланој породици Живана Ђокића, незапосленог борца прве категорије из Горње Трнове код Угљевика, општинска и републичка Борачка организација и локална заједница граде нови дом у који ће се преселити из неусловне куће у којој сада живе.

Ђокић радом на дневницу обезбјеђује средства да издржава четворо дјеце и супругу, али све што заради тешко може покрити основне животне трошкове.

Ђокиће су половином јуна посјетили су председник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, председник општинске Борачке организације Јован Маринковић и начелник општине Угљевик Василије Перић. На градилишту су могли да виде да је након темеља недавно урађена и прва плоча за нову кућу.

Предсједник Савчић је рекао да је ово примјер бриге о борцима и да треба да послужи као примјер свим општинским и борачким организацијама, али и свима осталима, како се могу организовати и рјешавати крупни проблеми појединаца.

-Број људи које затичемо овде говори о каквом се човеку ради, да он није човек који тражи помоћ него се нашао у ситуацију да не може сам да ријеши проблем стамбеног збрињавања. Човјек осећа велико задовољство када зна да се можемо организовати и помоћи - рекао је Савчић.

Председник Борачке организације општине Угљевик Јован Маринковић напоменуо је да је одлука да се помогне Ђокићу донесена на Скупштини Борачке организације и да се убрзо након тога кренуло у реализацију.

-Општинска Борачка организација је на својој Скупштини донела одлуку да са 2.500 КМ помогне Живану да уради темељ, а са 500 КМ помогла нам је и Борачка организација Републике Српске која учествује у изградњи објекта. Са начелником смо у договору да општина донира 10.000 КМ кроз грађевински материјал и надамо да ћемо у скорије вријеме решити стамбени проблем Ђокића", објаснио је Маринковић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић захвалио је Борачкој организацији која је иницирала ову акцију и свима који су на било који начин помогли или ће помоћи.

-Овој шесточланој породици ми ћемо из буџета општине доделити 10.000 КМ да би се наставила изградња куће. Покушаћемо наћи начин да прикупимо још средстава и надам се да ћемо кроз краћи период бити у прилици да присуствујемо покривању стамбеног објекта - истакао је Перић.

Живан Ђокић каже да је веома захвалан свима који су помогли, те да се нада да ће прије првог снијега његов нови дом бити усељив.

-Обратио сам се за помоћ, чекао неколико јесени, обећали су ми и испунили обећање. Урадио сам темељ, а онда смо жена, дјеца и ја почели градити други дио плоче. Данас су ми комшије и пријатељи притекли у помоћ да урадимо плочу - рекао је Ђокић.

Осим изградње за породицу Ђокић у току је изградња и куће за Драгомира Михајловића демобилисаног борца прве категорије из Угљевика који са дјететеом и супругом такође живи у неусловној кући.

 

 


Post