This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Thu Sep 29 20:19:59 2022 / +0000 GMT

У Ободнику код Котор Вароши освештан споменик српским борцима
У которварошкој мјесној заједници Ободник 21. јула ове године је освештан новоизграђени споменик за 16 погинулих бораца Војске Републике Српске.

Средства за изградњу споменика обезбиједили су Борачка организација и Општинска управа, а значајан допринос у изградњи пружили су Комунално предузеће “Бобас” и грађевинско предузеће “Декол”.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић који је присуствовао  освештању, рекао је да је овај споменик облик трајног сјећања на вријеме и људе који су највише дали за одбрану слободе српског народа и територије Републике Српске.

Изградња споменика је знак захвалности онима који су дали своје животе за Републику Српску, за мир и слободу. Уједно, овај споменик ће будућим покољењима свједочити о људима који су за нашу слободу дали животе“, рекао је Савчић и додао да српски народ, након што је толико дао за стварање Републике Српске, сада треба да је гради и јача, а да политичке размирице рјешава дијалогом у институцијама и уз поштовање закона.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић рекао је да се коначно остварила жеља мјештана да се од заборава сачува сјећање на погинуле суграђане.

Свјесни смо да се нашим херојима никада не можемо одужити, али смо жељели да направимо спомен-обиљежје на којем увијек можемо запалити свијеће, положити цвијеће, евоцирати успомене на нашу браћу, очеве, синове“, додао је Савановић.

Погинулим српским борцима парастос су служили свештеници Српске православне цркве, а цвијеће су на спомен-обиљежје положили делегације Борачке организације Републике Српске, општинске Борачке организације и општине Котор Варош.

 

 


Post date: 2021-07-23 18:28:20
Post date GMT: 2021-07-23 17:28:20
Post modified date: 2021-07-23 18:28:26
Post modified date GMT: 2021-07-23 17:28:26

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com