У Невесињу уручена постхумна одликовања породицама бораца ВРС

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић уручио је 07. новембра у Невесињу одликовања породицама 13 бораца Војске Републике Српске са подручја источне Херцеговине које је предсједник Српске Милорад Додик, на иницијативу Борачке организације РС, постхумно одликовао Медаљом заслуга за народ.

Савчић је нагласио да је значај митровданских битака огроман за Републику Српску и за стварање и одбрану Републике Српске.

„Као да су сви наши борци припадници Невесињске бригаде имали на уму мисао кнеза Лазара и то какве светиње бране. Испред њих је била велика сила, читав један корпус муслиманске армије ојачан снагама ХВО-а, али превагнула је свијест ко се брани и шта се брани и успјели смо да сачувамо цивиле и нејач и Републику Српску“, рекао је Савчић.

Предсједник Борачке организације Невесиње Обрад Граховац каже да су борци сачували Невесиње и Републику Српску и да политика мора очувати Републику Српску.

„С Републиком Српском нема погодбе, ни када је у питању Бањалука нити Сарајево“, додао је Граховац.

Додјелом постхумних одликовања у Невесињу је почела дводневна манифестација обиљежавања митровданских битака из 1992. и 1994. године.

   

Translate »