У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАН САСТАНАК КО БОРАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИСТОЧНЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ ХИТНО РИЈЕШИТИ ЗАПОШЉАВАЊЕ ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

У Невесињу је одржана сједница Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине. Разматрани су материјали за сједницу Скупштине Борачке организације Републике Српске на Јахорини и актуелна проблематика борачких категорија у Херцеговини.
Предсједник Координационог одбора Слободан Илић рекао је да су представници борачких организација из регије изнијели своје ставове везане за нови Нацрт статута БОРС-а, избор радних тијела, програм рада, финансијске извјештаје и друге тачке дневног реда сутрашње Скупштине.
Илић је истакао да је Координациони одбор као највећи проблем борачке популације у Херцеговини издвојио незапосленост.
̶ Још увијек имамо доста дјеце погинулих бораца који чекају посао и то се мора хитно рјешавати ̶ рекао је Илић наглашавајући да јаче фирме из регије и развијеније локалн езаједнице у томе требају показати више солидарности.
Коoрдинациони одбор борачких организација Источне Херцеговине такође сматра да је однос градоначелника Требиња према борцима непримјеран и оштро осудили поступак приликом посјете генерала Савчића непримајући представнике ГБО Требиње на већ заказани састанак.
На почетку засједања чланове Координационог одбора поздравио је начелник општине Миленко Авдаловић.

   

Translate »