У НЕВЕСИЊУ ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Полагањем цвијећа на Спомен обиљежје на Гвозду, поменом и паљењем свијећа у Спомен соби, у Невесињу је обиљежено 29 година од оснивања Војске Републике Српске.
Вијенац су положили представници општина Невесиње и Источни Мостар, Општинске борачке организације, Организације старјешина Војске РС и представници Удружења ратних ветерана Невесиња. Обиљежавању су присуствовали и представници Удружења „Насљеђе“. Помен погинулим борцима служио је свештеник Младен Чалија.
Предсједник Општинске борачке организације Синиша Шиповац нагласио је да је 12. маја 1992. године Одлуком Народне скупштине Републике Српске формирана Војска Републике Српске како би се сачувао српски живаљ на овим просторима.
Он је подсјетио да су 683 борца из Невесињске и Друге лаке бригаде своје животе уградили у темеље Републике Српске. За слободу и част у читавој РС животе је дало преко 23.000 родољуба, а око 37.000 бораца остали су трајни инвалиди.
Шиповац је додао да иако Влада РС интензивно ради на побољшавању статуса демобилисаних бораца и дјеце погинулих бораца, још увијек нису задовољни положајем ових категорија.

   

Translate »