This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Tue Jun 2 5:12:13 2020 / +0000 GMT

У Мртвици код Лопара служен помен погинулим борцима
У селу Мртвица код Лопара 02. августа ове године служен је парастос за 17 погинулих бораца Војске Републике Српске и двије цивилне жртве страдале у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, а потом је положено цвијеће на спомен-обиљежју у порти храма Светог пророка Илије.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, који је присуствовао обиљежавању, рекао је да су погинули борци дали непроцјењив допринос у одбрани огњишта и стварању Републике Српске.

Предсједник Борачке организације Лопара Ристо Радић подсјетио је да су са подручја ове општине у току Одбрамбено-отаџбинског рата погинула 242 борца Војске Републике Српске, а више од 600 бораца је рањено.

Начелник општине Лопаре Радо Савић изразио је задовољство што је помену погинулим борцима Мртвице присуствовао велики број мјештана и поручио да су јединство и слога неопходни да би ово мјесто опстало.

"Мртвица се суочава са демографским проблемом, а општина ће настојати да путем различитих пројеката обезбиједи опстанак становништву на овим лијепим просторима Подмајевице", рекао је Савић.

Полагању вијенаца и помену присуствовао је велки број мјештана као и изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић.

 

 


Post