This page was exported from БОРС [ https://borackars.org ]
Export date: Wed Oct 27 13:50:07 2021 / +0000 GMT

У Броду уручена одликовања породицама шест погинулих борацаПредсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић уручио је 06. октобра у Броду одликовања породицама шест погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја ове општине, којима их је постхумно одликовао предсједник Републике поводом Видовдана крсне славе ВРС а на иницијативу Борачке организације Републике Српске.

Одликовања за заслуге у ослобођењу Републике Српске уручена су породицама ових бораца на традиционалним "Октобарским свечаностима слободе" поводом обиљежавања 24 године од ослобођења Брода у протеклом рату.

У свом обраћању генерал Савчић је подсјетио да се на овај начин одаје почаст страдалим борцима и њихова жртва чува од заборава.

"Ово је порука да жртве и њихове породице нису заборављене, али и вид друштвеног признања за највишу жртву коју су наши саборци поднијели у трагичном Одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је генерал Савчић у свом обраћању. 

Он је додао да је предсједник Републике Српске спреман да у наредном периоду постхумно одликује све борце протеклог рата који су дали живот за Српску.

foto-za-sajt Осим уручених признања организована је и свечана сједница Борачке организације општине Брод на којој је представљена и монографија о свим страдалим борцима са подручја Брода.

Предсједник Скупштине Општинске борачке организације Раде Кокић изјавио је да је монографија припремљена на иницијативу Одбора за његовање традиције ове борачке организације.

"Монографија је урађена у сарадњи са породицама погинулих бораца и Одсјеком за борачко-инвалидску заштиту Брода, а општина је финансирала израду овог важног документа" додао је Кокић.

 

 


Post