У БИОГРАДУ СЛУЖЕН ПОМЕН ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА У ЗАБОРАНИМА ОБИЉЕЖЕН ЗЛОЧИН НАД ЦИВИЛИМА НА ВИДОВДАН 1992

У Храму успења пресвете Богородице и код Споменика погинулим борцима отаџбинског рата у Биограду служен је помен свим погинулим из ове парохије, који су живот дали борећи се на бранику отаџбине
Читањем молитве и паљењем свијећа вјерници, мјештани и представници Општинске борачке организације,одали су почаст свим страдалим борцима из Биоградске парохије.
Свештеник Славко Лаловић је рекао да треба да часно и достојанствено носимо име наших славних предака.
„Не постоји већа љубав од оне кад живот положимо за наше ближње. Управо су то урадили сви косовски јунаци и сви борци у ратовима који су вођени за ослобођење нашег народа од вишевијековних непријатеља“, нагласио је Лаловић.
Он је додао да и данас имамо велика искушења, као и наши преци, да очувамо породицу и људско достојанство.
Представници Општинске борачке организације су одали почаст и положили цвијеће на Споменик погинулим борцима отаџбинског рата.
Предсједник ове Организације Синиша Шиповац захвалио се свима који су дошли да се помоле за покој душа свих бораца који су животе положили у одбрани својих светиња.
„Овај споменик треба да буде опомена и путоказ будућим генерацијама како се брани вјера, породица и огњиште“, поручио је Шиповац.
У Заборанима је обиљежен датум злочина над недужним цивилима који су на Видовдан 1992. године починили припадници тзв. Армије БиХ. Код спомен плоче у цркви служен је помен, а представници Општинске борачке организације положили су цвијеће.
Ни 29 године након овог злочина у којем је убијено седам цивила и два војника починиоци нису процесуирани и приведени правди.

   

Translate »