У БИОГРАДУ МОЛИТВЕНО СЈЕЋАЊЕ ЗА ЖРТВЕ КОМУНИСТИЧКОГ ТЕРОРА

Код Понора у Биограду данас је служен помен жртвама комунистичког терора из Другог свјетског рата. На том мјесту су 1942. године припадници Првог херцеговачког партизанског батаљона на свиреп и бруталан начин убили десет недужних мјештана овог села.
Помен страдалницима Биограда служио је свештеник Славко Лаловић, а код Спомен обиљежја са именима жртава прислужене су свијеће и положено цвијеће.
Свештеник Лаловић је рекао да је једина кривица страдалих била што су вјеровали у Господа Бога, бранили своје светиње и породице и вољели краља и отаџбину. Он је поручио да се овај догађај никад не смије заборавити, али да је хришћански опраштати.
„Важно је да их не заборавимо, јер је заборав гори од злочина. Треба да се помолимо Богу за покој душа страдалих и да смјело и достојно носимо њихово име“, истакао је Лаловић.
Осим потомака и родбине страдалих, помену су присуствовали замјеник начелника општине Невесиње Богдан Ботић и представници Општинске борачке организације.
Организатори су за сљедећу годину, када се навршава 80 година од страдања ових недужних људи, најавили масовнији скуп.
Молитвено сјећање завршено је бацањем цвијећа у понор Заломке, са симболичном поруком да се овакви злочини више никад не понове.

   

Translate »