У БиХ није почињена агресија, нити геноцид

Предсједник Борачке организације Републике Српске генерал Миломир Савчић изјавио је 28. септембра Срни да у посљедњем ратном сукобу није почињен геноцид, нити извршена агресија на БиХ, како то тврди предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

„Српски народ се залаже за истину, а истина је да у БиХ није почињен геноцид, нити извршена агресија. Није ми јасно о чему прича Комшић када је некадашњих његових 5.000 саобраца рођено ван БиХ“, рекао је Савчић.


Савчић каже да је Комшић имао саборце који су рођени у рашкој области, Македонији, Албанији, на Косову.

„Ко је био први командант муслиманске војске у БиХ и да ли је рођен у БиХ? То је био Сефер Халиловић који није из БиХ. О чему онда Комшић прича?“, упитао је Савчић.

Он је истакао да је дошло вријеме да се мора бранити истина о протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, који се састао у Њујорку са специјалним савјетником генералног секретара УН за превенцију геноцида Адамом Диенгом, саопштио је да се у Републици Српској „институционално негира геноцид почињен над Бошњацима у Сребреници и Подрињу“.

Из Предсједништва БиХ је саопштено да су се саговорници сагласили да је „неприхватљиво свако негирање геноцида у БиХ и злочина који су се дешавали током агресије на БиХ“.   

Translate »