Служен парастос погинулим борцима зворничког насеља Шћемлија

28.06.2021.године

У зворничком насељу Шћемлија данас је служен парастос те прислужене свијеће и положено цвијеће на спомен обиљежје за 11 бораца овог мјеста који су животе уградили у одбрану Републике Српске.

Александар Деспотовић, секретар Градске борачке организације из Зворника истакао je да су борци шћемлијске чете, као саставни дио зворничке бригаде, били на многим ратиштима за одбрану Републике Српске.

 – Борци из Шћемлије учествовали су у одбрани Зворника, а у каснијем периоду на скоро свим ратиштима широм Републике Српске.  Данас се сјећамо тих храбрих бораца, али и свих страдалника од Косовског боја до данас  који су животе дали за слободу. Ту смо да се помолимо Богу за њихове душе, да чувамо успомену на њихова храбра дјела. Уједно, треба да помогнемо  свим овим породицама  колико можемо, јер не можемо увјек очекивати да држава нешто даје и помаже, односно треба да се вратимо исконским вриједностима и да сви кроз комшијску солидарност помогнемо онима којима је помоћ потребна – рекао је Деспотовић.

Споменик палим борцима у насељу Шћемлија је не тако давно рестауриран, a Деспотовић каже да се ради обнова споменика и у другим мјесним заједницама гдје за то има потребе.

 

    

Translate »