Сједница Предсједништва Борачке организације

Предсједништво Борачке организације Републике Српске одржало је 23. септембра у Источном Сарајеву редовну радну сједницу на којој се расправљало о актуелним питањима из области борачко-инвалидске заштите и рада Борачке организације, те је на функцију предсједника Предсједништва изабран Александар Савић из Вишеграда, а за његовог замјеника именован је Душко Митрић из Српца.  

Након завршеног састанка Савић је појаснио да је Предсједништво БОРС-а на овој сједници разматарало значајне теме за борачку популацију и Борачку организацију те су у складу са тим донесени и одговарајући закључци.

„Одређена консолидација је постигнута, а имамо најаву са терена да ће наредне сједнице Предсједништва бити посјећене и од оних чланова који су на неки начин можда бојкотовали, или из здравствених разлога нису присуствовали данашњој сједници“, навео је Савић и додао да је сједница одржана у толерантној атмосфери.

Констатовано је и да одсуство предсједника Скупштине БОРС-а Миломира Савчића није пољуљало Борачку организацију и њен рад.

Најављено је да у наредном периоду предстоји усаглашавање Меморандума са Владом Српске ради рјешавања статусних питања борачке популације.

– Ми смо дали мишљење као Министарство и слажемо се са питањима која је покренуо БОРС, али није на министарству да даје коначну одлуку – сматра Милан Торбица савјетник министра рада и борачко инвалидске заштите који је такође присуствовао сједници Предсједништва БОРС-а.

Сједници Предсједништва БОРС-а претходио је састанак са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем, током којег је истакнута успјешна сарадња одбора борачких организација у Источном Сарајеву са градском управом, те је руководство БОРС-а издвојило ово као примјер и осталим регијама у Републици Српској.

Делегација Предсједништва БОРС-а такође је прије саме сједнице Предсједништва положила вијенац на Војничком гробљу у Миљевићима у Источном Сарајеву.   

Translate »