Савчић: Злонамјерна и провокативна изјава одборника СДА у Бијељини

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истакао је, у изјави датој медијима 07. марта 2019. год, да злонамјерна, нетачна и провокативна изјава одборника СДА у Скупштини града Бијељина Јусуфа Трбића у којој је Војску Републике Српске назвао „Караџићевим фашистима“.

Савчић сматра да нема дилеме да је то провокација, прије свега, што је Трбићева изјава нетачна и лицемјерна из много разлога.

– Ако кренемо од претпоставке индивидуалне одговорности за све што се дешавало на овом или било ком другом простору, онда не можете цијелу организацију учинити одговорном за нешто и назвати је таквим страшним именом – рекао је Савчић.

Он је истакао да би Трбић требало да добро поведе рачуна о свакој ријечи коју изговори и да преузме одговорност коју има као човјек који представља свој народ у Бијељини.

– Он треба да размишља и о њиховој позицији када изговара такве ријечи, да не ствара злу крв и поново нас враћа у времена за која смо мислили да су неповратно иза нас – рекао је Савчић.

Савчић је оцијенио да је потребно отворити нека питања и утврдити коначну истину, која ће показати ко је фашиста.

– Чак ако, нажалост, Радован Караџић и буде пресуђен, треба добро погледати када је он то и гдје наредио да се почини било какав злочин – рекао је Савчић.

Он сматра да Трбићева изјава треба да буде порука и Бошњацима да воде рачуна кога бирају да их представља како на локалном тако и на сваком другом нивоу.

– Они који су стално против мира и који износе нетачне тврдње и то оне које највише боле Србе нису добар примјер – рекао је Савчић.

Трбић је за скупштинском говорницом 25. фебруара рекао да су за рушење џамије у граду одговорни „Караџићеви фашисти“, због чега је добио опомену скупштинског руководства, а двојица одборника СНСД-а су због оваквог иступа напустила засједање Скупштине града.

Инцидент се догодио пред крај трочасовног скупштинског засједања, током разматрања извјештаја о раду Туристичке организације Бијељина.   

Translate »